BOSU

 

BOSU

BOSU je moderní a oblíbený systém cvičení určený pro komplexní zpevnění svalů celého těla, který má pozitivní vliv na zdravé držení těla, fyzickou kondici a redukci tuku. Základem cvičení BOSU je speciálně vyvinutá nafukovací kopule, kterou při cvičení používáme jak stranou rovnou, tak vypouklou.

Cvičení BOSU komplexně posiluje svaly celého těla, zpevňuje šlachy a vazy, zajistí lepší koordinaci pohybu, držení těla a jako každá fyzická aktivita má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém a redukci tuku. Odměnou Vám tedy bude štíhlejší postava, pevnější tělo a pravidelné cvičení může pomoci i odstranit bolesti zad a šíjových svalů.

 

Typy cvičení

Z hlediska zaměření můžeme BOSU využít k několika typům tréninků, které se v jednotlivých hodinách prolínají a liší se náročností a intenzitou.

BOSU - pro spalování tuku je nejlepší kardio trénink, který se cvičí při vyšší tepové frekvenci.

BOSU POWER - je zaměřen na posílení svalů a jejich zpevnění, je kombinován s  cvičením, které slouží k uvolnění a protažení svalů.

BOSU/KICK BOX – kombinace kardio tréninku s využitím prvků kick boxu a posilovacího tréninku na posílení svalů celého těla.